Ruokaostoksilla verkossa – Testissä K-Ruoka.fi

Pahvilaatikkoon pakattu ruokalähetys

Yksi ruokahukan vähentämiskeino on hyvin suunniteltu ostoslista, jolloin heräteostokset jäävät tekemättä ja ruokahävikin mahdollisuus pienenee. Helpointa suunnitelmallinen ostaminen on kotisohvalta, joten halusimme testata ruoan verkkokauppaa. Ruokaa kotiin toimittavien verkkokauppojen määrä on vielä varsin pieni varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ensimmäisenä testasimme Keskon K-Ruoka.fi -palvelua, joka kattaa tällä hetkellä jo ison osan Suomea. 


Juha testaa

Ruuan kotiinkuljetus on palvelu, jota harvemmin tulee käytettyä. Testasin kotiinkuljetusta viimeksi nelisen vuotta sitten ruoka.netin kautta, joten korkea aika testata, miten asiat ovat kehittyneet. Testiin laitettiin Keskon K-Ruoka.fi palvelu.

Koska kyseessä on stressitesti, koitan tilata mahdollisimman hankalia tuotteita, joissa laatuongelmat ovat mahdollisia tai ne on hankala kuljettaa. Siispä otimme mm. pakastepizzaa, joka on pakko kuljettaa pakastettuna, lihaa, joka on pakko kuljettaa viileässä, ruukkusalaattia joka pilaantuu helposti ja ruispaloja, joiden täytyy olla samanpäiväisiä, tai ne eivät ole hyviä. Siihen päälle vielä muutama tavallinen ostos.

Ensimmäinen kauppa, lähimpänä sijaitseva ei tarjonnut kotiinkuljetusta, mutta 15 kilometrin päässä sijaitseva Citymarket tarjosi. Siispä tilasimme sieltä. Palvelun light-versio, ”nouda kaupalta” tuntui aluksi oudolta, koska tilauksen tekeminen tuntui kestävän niin kauan, että sillä ajalla käy jo sisällä, mutta hetken näppäiltyä nopeus kasvoi. Iso etu oli myös se, että suosikkituotteet on mahdollista tallentaa. Se lyhentää tilausaikaa huomattavasti, keskivertoperheethän syövät vain noin viittä arkiruokaa.

Toimitusta odotin kuitenkin eniten. Sovitussa aikahaarukassa pihaan kurvasi valtava pakettiauto, josta kuski ojensi minulle laatikkoni, jossa oli kahdeksan tuotetta. Ruoka.netistä jäi mieleen, miten toimituslaatikkoon ei saanut koskea ennen kuittausta, koska se oli sinetöity ja lämpömittari tarkkaili koko ajan. Tämä oli paitsi sujuvampi, myös yhtä luotettavan tuntuinen vaihtoehto. Pakasteet olivat edelleen umpijäässä. Ruispalat olivat pehmeitä ja ruukkusalaatti tuoretta. Jokainen tilaamani tuote löytyi. Taannoin Ruoka.netistä tilattuani seitsemästä tuotteesta yksi puuttui, yksi oli syömäkelvoton ja yksi huonolaatuinen. Tämä oli todella positiivinen kokemus.

Palvelu toimii, jos vaan kotiinkuljetusmatka (ja sitä kautta palvelumaksu) on kohtuullinen. Meillä matka oli niin pitkä, että 12,90€:lla en normaalisti tilausta tekisi. Ympäristön kannalta saattaa aluksi hieman arveluttaa, mutta ellei kauppamatkaa tee kävellen, volyymien ansiosta jakeluauton reitti on mahdollista laskea huomattavasti lyhyemmäksi kuin mihin pystyttäisiin, jos jokainen ajaisi kotoa kauppaan ja takaisin. Kunhan kotiinkuljetuksista alkaa tulla arkipäiväisiä, hinnat tulevat entistäkin alemmas ja sähköautot korvaavat polttomoottoriautot, kotiinkuljetusta on vaikea voittaa. Paitsi jalkaisin kaupassa käymällä, se on edelleen kaikkein paras tapa. <3


Mikko testaa

K-Ruoka.fi -palvelusta on aluksi hieman hankalan oloista etsiä tuotteita, kun on aiemmin tottunut kiertämään fyysisessä kaupassa ja keräämään tarvittavat tuotteet ostoskärryyn. Sitten otin käyttöön ostoslistan ja hakutoiminnolla etsin tarvittavat tuotteet, jolloin ostamisesta tulikin paljon helpompaa ja loogisempaa. Lisäksi usein ostetut tuotteet saa tallennettua suosikkilistaan ja toisaalta kauppa myös alkaa itse ehdottamaan usein ostettuja tuotteita.

Otin testitilaukseen niin tuore- kuin pakastetuotteita, joten keräily ja kuljetus vaativat kaupalta tarkkaavaisuutta. Toimitusvaihtoehdoista valitaan sopiva päivä ja aikaikkuna. Pakettiauto kaartoikin pihaan juuri sovittuna aikana ja kantoi ostokset ovelle. Tavarat tulevat pahvilaatikoihin pakattuina ja ostokset maksetaan pankkikortilla kuljettajalle. Lähetys oli oikein kerätty ja kaikki tuotteet olivat ykköslaatuituisia. Pakasteet olivat jäisiä ja myös yrtit olivat tuoreita ja hyvin säilyneitä. Tämän testikokemuksen perusteella voisin jatkossakin tilata ruokaa verkkokaupasta, varsinkin kun kuljetuksen hinnat hieman alenevat tarjonnan ja tilausmäärien lisäännyttyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun

Pin It on Pinterest