Ravintolasta hukkaa hävittämään – Mitä kuluttaja voi tehdä?

Kello on 14 ja lounasaika ravintolassa on ohi. Astioiden pohjalle on jäänyt ruokaa, joka ei mennytkään kaupaksi. Henkilökuntakin on jos syönyt eikä ruokaa voi enää huomiselle säilyttää. Pakko heittää monta annosta ruokaa biojätteeseen. 

Tätä on ruokahukka!

Tätä ongelmaa on lähtenyt ratkomaan suomalainen ResQ Club, jonka avulla ravintolat voivat myydä ylijääneen ruokansa. Homma toimii niin, että ravintola ilmoittaa palveluun yli jääneet annokset ja pakkaa ne yleensä valmiiksi rasioihin. Kuluttaja lataa puhelimeensa sovelluksen, joka näyttää kartalta lähimmät paikat, joissa on annoksia myytävänä. Ostotapahtuma maksuineen tehdään kokonaan sovelluksessa ja asiakas tulee myyjän määrittelemässä aikaikkunassa hakemaan annoksensa ravintolasta. Palvelussa on mukana ravintoloita ja kahviloita ympäri Suomea ja nyt mukaan on tullut myös Keskon ruokakauppoja, jotka ilmoittavat palveluun ruokakasseja, joiden tuotteiden päiväys alkaa olemaan lopussa.

Sain ResQ Clubilta ilmaisen tilauksen, joten testasin palvelua Kuopiossa työpäivän jälkeen. Tarjolla oli itämaista ruokaa, pizzaa ja ihan tavallista lounastarjontaa. Valitsin aasialaisen Alley-ravintolan, josta otin rasiallisen sushia sekä rasiallisen buffet-pöydän ruokia. Hintaa näille kahdelle annokselle tuli yhteensä 13 euroa. Kun menin hakemaan annoksia, niin ruoat oli valmiiksi pakattuina ja sushit oikeaoppisesti kylmäkaapissa ja muut ruoat lämpöastiassa. Sain ruoat heti mukaani, kun maksukin oli jo suoritettu sovelluksessa.

Buffet-pöydän ruokia rasiassa

Parhaimmillaan sovellus on tilanteessa, kun on lähdössä töistä kotiin ja miettii, että mitä tänään söisi ja pitäisikö mennä vielä ruokakauppaan. Joten onkin helppoa ja vieläpä kohtuuhintaista hakea kotiin valmisruoka. Ja kyllähän tämä sovellus vähentää myös ihan oikeasti ruokahävikkiä, kun ravintoloiden ei tarvitse heittää ylijääneitä ruokia roskiin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun

Pin It on Pinterest