Edullisia ruokia – Makaronimössö

Älä syötä ruokahukkaa -kirjaan (Docendo 2018) tein osion esimerkkiruokalistoista, joiden avulla kuluttajan on helpompi suunnitella ruokatalouttaan ja siten vähentää ruokahävikkiä ja lisäksi säästää rahaa. Niin kuin hävikki-teemaan kuuluu, niin reseptit ovat helposti muokattavia ja esimerkiksi ohjeissa mainitut mausteet on helposti korvattavissa tai vaikkapa jätettävissä kokonaan pois. Ideana on myös käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kehotan kaikkia kokeilemaan ja harjoittelemaan. Mikäli sinulta ei vielä kirjaa löydy, niin voit tilata sen esimerkiksi Docendolta.

Ruokalistat ovat aina kahdeksi viikoksi ja listassa on yksi ateria per päivä. Reseptin määrät ovat noin 3-4 henkilölle, joten jos ruoka ei mene kokonaan illalla, niin siitä riittää sopivasti seuraavan päivän lounaaksi. Toinen vaihtoehto on jättää pienemmissä talouksissa pari viikon ruokaa pois välistä ja syödä samaa ruokaa parina päivänä. Etenkin keitot ja pataruoat maistuvat paremmilta seuraavana päivänä, jos niitä vain sinne asti jää.

Tässä listan ensimmäinen edullinen arkiruoka:

Makaronimössö

Makaronia
Jauhelihaa
Herne-maissi-paprikaseos
Suolaa
Pippuria
Mausteeksi esim. bbq-kastiketta, soijaa,
chiliä, sweet-chilisauce, paprikajauhetta


Keitä makaronit ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Lisää herne-maissi-paprika ja sekoita. Lisää mausteita maun mukaan. Yhdistä jauhelihaseos sekä keitetyt ja valutetut makaronit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun

Pin It on Pinterest